Povestea ceasului de mana este dominata de femei

Povestea ceasului de mana este dominata de femei. Ele au fost cele care au deschis calea pentru aceasta moda esentiala. Istoria ceasului de mana incepe cu cateva nume cunoscute. Unul dintre primele exemple inregistrate vine din secolul al XVI-lea, cand regina Elisabeta a II-a a primit un ceas de la admiratorul sau Robert Dudley. Mai tarziu, Marie Antoinette a comandat o ceas cu bratara de diamant. Totusi, aceasta tendinta nu a prins viteza pana in secolul al XIX-lea dupa ce un ceas (adesea numit primul ceas de mana modern) a fost facut de Abraham-Louis Breguet pentru regina de la Napoli in 1810.

In urmatoarele decenii, celesurile purtate la incheietura au devenit din ce in ce mai la moda pentru femeile aristocratice din toata Europa, desi aspectul era mult mai important decat exactitatea. Treptat, ceasurile dama au devenit mai practice, deoarece ceasul de mana era un mijloc tot mai important pentru femeile din toate clasele sociale. La sfarsitul secolului al XIX-lea, ceasurile de mana pentru femeile erau din ce in ce mai des intalnite, in timp ce barbatii ramane dedicati ceasului traditional de buzunar. Razboaile mondiale au adus ceasul de mana in sfera modei masculine, dar femeile au fost responsabile de popularizarea acestui accesoriu important.

Si, in timp ce economia lumii se dezvolta, barbatii si femeile deopotriva cheltuiesc sume importante pe ceasuri din ce in ce mai spectaculoase. Vanzarile de ceasuri au atins niveluri record, iar ceasurile pentru femei sunt o parte importanta din aceasta industrie in plina expansiune.

Noile colectii de ceasuri pentru femei , sunt foarte apreciate datorita maestriei, stilului si elegantei. Descopera gama completa de ceasuri de dama la items.ro.